Trailer De Atlantikwall, klas bekijkt educatieve film De verborgen grens

Donderdag 29 oktober 2015 gaat in het Museon de film ‘De Atlantikwall, de Verborgen Grens’ in première.

Susan Lammers, directeur Kennis en Advies, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, geeft samen met leerlingen van groep 8 van basisschool De Schapendel uit Noordwijk het startsein voor de film.
De film bevat niet eerder getoonde authentieke beelden uit particulier bezit. Maar ook unieke foto’s uit privéverzamelingen en archieven in binnen- en buitenland.

De film laat zien wat deze Duitse verdedigingslinie betekent voor het leven van bewoners in de kuststreken gedurende de periode van de Duitse bezetting, maar ook daarna. De bouw van de Atlantikwall heeft het aanblik van de kuststreken immers voorgoed veranderd. De film maakt deel uit van een lespakket voor groepen 7 en 8 van basisscholen dat start in Zuid-Holland. De film is in verschillende musea en bezoekerscentra te zien.

De film is tot stand gekomen op initiatief van het Erfgoedhuis Zuid-Holland, met steun van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de gemeente Den Haag en de kustprovincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Holland en Friesland.