Ars Longa N5H1 04
Ars Longa N5H1 04
Ars Longa N5H1 03
Ars Longa N5H1
Ars Longa N5H1 02

We ontwikkelden een tentoonstelling met actuele informatie rondom het

griepvirus. In deze expo krijgen bezoekers spelenderwijs meer info over

de aard van het virus.

 

In het kader van het Darwinjaar realiseerden we deze ‘besmettelijke’ tentoonstelling. De bezoekers lopen eerst langs een Aziatische vogelmarkt. Hier blijken de omstandigheden ideaal voor het ‘overspringen’ van een virus op mensen. Bij het plaatsnemen in de vliegtuigopstelling komen ze meer te weten over besmettingsgevaar.

Als ze vanuit het vliegtuig lopen ze langs een warmte detectiepoortje lopen wordt daar een ‘verhoging van de temperatuur’ geconstateerd. Bezoekers ontvangen hier een ‘patiënten’ pasje. Het pasje is een tool waarmee bezoekers interactief extra informatie kan oproepen.

Bij het scannen van dit ‘patiënten’-pasje ontvangen ze info over de ontwikkeling van de griep. De arts reageert wisselend op een persoonlijke ‘ziektebeeld’ van elke ‘patiënt’ te reageren: per bezoeker wordt een ‘eigen’ griepvirus geconstateerd. De persoonlijke route kan worden vervolgt in het laboratorium of de farmaceutische opstelling waarbij bezoekers zelf de typische eigenschappen en gebeurtenissen rondom ziekteverloop bij een aantal verschillende griepvirussen kan uitpluizen.

Deze tentoonstelling was in 2009 in het Natuurhistorisch Museum te Rotterdam te zien.

“Je ziet alleen maar wat je ziet …maar wat zien we eigenlijk?”

Citaat M.C. Escher

Project details

Expositie:
research, inhoudelijk en visualiseringconcept, grafisch en ruimtelijk ontwerp, multimedia presentatie, tentoonstellingsteksten.