Prentenboekenstad Ars Longa Amsterdam 01
Prentenboekenstad Ars Longa Amsterdam 01
Prentenboekenstad Ars Longa Amsterdam 02
Prentenboekenstad Ars Longa Amsterdam 03
Prentenboekenstad Ars Longa 04
Prentenboekenstad Ars Longa Amsterdam 01 Prentenboekenstad Ars Longa Amsterdam 02 Prentenboekenstad Ars Longa Amsterdam 03 Prentenboekenstad Ars Longa 04

Zowel de theaterprogrammeurs als de toeschouwers zijn razend enthousiast: Het is heerlijk om in een theater te spelen waarvan de foyer is veranderd in een creatieve stad. Voor en na elke voorstelling kunnen kinderen hier naar hartenlust vertoeven. Ze stappen dan fysiek verschillende verhaalwerelden binnen, geïnspireerd op de mooiste prentenboeken die ons land rijk is.

Prentenboekenstad is opgebouwd uit grote speelboeken. Kinderen worden hier ondergedompeld in hun lievelingsverhaal maar creëren ook samen nieuwe avonturen. Ze doen dat in levendige 3D decors met attractieve speelattributen. Zo gaan ze lekker aan de slag met keukengerei in het kliederatelier van Floddertje. Bij Aadje Piraatje kunnen ze spelen met letters en woorden en leren samen lezen. Ze beleven samen met Ridder Florian avonturen in zijn spannende kasteel en vertroetelen de dieren van Boer Boris.

Vanaf 20 september 2015 tot in de zomer van 2017 verandert de foyer van vele theaters in een attractieve prentenboeken stad. Tijdens het prentenboekenfestival maken opnieuw tienduizenden peuters en kleuters kennis met onze educatieve 3 D speelomgevingen. Het festival heeft een ochtend en middagprogramma dat speciaal op peuters of op kleuters gericht is.

In samenwerking met Het Huis van Aristoteles ontwerpen en realiseren we Prentenboekenstad maar ook veel andere speelexposities, familieateliers en educatieve werkstations.

Project details
  • Concept
  • Vormgeving
  • Realisatie