Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

Ars Longa ontwikkelde een animatie met belevingseffecten. Een Ghanese vertelling wordt pakkend gevisualiseerd. En leerlingen maken kennis met Afrikaanse wijsheden en spreuken.

We ontwikkelden eerst de synopsis voor deze multimedia opstelling in het Ghana dorp over de spin Anansi, waarbij dit populaire verhaal uit de Ghanese cultuur levendig uit de doeken wordt gedaan.

De multimedia voorstelling wordt gebruikt tijdens het groepsbezoek van scholen. Groepen leerlingen nemen plaats in de hut en beleven hier een dorpsvergadering waarbij Ghanese dorpelingen vader Anansi om raad vragen. Maar vader Anansi wordt beledigd en neemt dan wraak. Hij neemt alle wijsheden die hij eerder heeft uitgedeeld terug en verstopt ze in een schuilplaats. De afloop van het verhaal ontvouwt op een spannende manier hoe het komt dat wijsheid desondanks een eigenschap van alle mensen is kunnen worden.

Het educatieprogramma is zelfstandig door publiek te bedienen. De animatie is uitgerust met een aantal special effect’ s en leerlingen kunnen zelf naar wijsheden op zoek in het buitendorp.

animatie anansi

Project details

  • Visualiseringconcept
  • Script
  • Animatie
  • Special effects
  • Realisatie
Back To Top