Anansie 01 Site
Anansie 01 Site
Anansie 11 Site
Anansie 09 Site
Anansie 03 Site
Anansie 04 Site
Anansie 05 Site
Anansie 06 Site
Anansie 07 Site
Anansie 01 Site Anansie 11 Site Anansie 09 Site Anansie 03 Site Anansie 04 Site Anansie 05 Site Anansie 06 Site Anansie 07 Site

Ars Longa ontwikkelde een animatie met belevingseffecten. Een Ghanese vertelling wordt pakkend gevisualiseerd. En leerlingen maken kennis met Afrikaanse wijsheden en spreuken.

We ontwikkelden eerst de synopsis voor deze multimedia opstelling in het Ghana dorp over de spin Anansi, waarbij dit populaire verhaal uit de Ghanese cultuur levendig uit de doeken wordt gedaan.

De multimedia voorstelling wordt gebruikt tijdens het groepsbezoek van scholen. Groepen leerlingen nemen plaats in de hut en beleven hier een dorpsvergadering waarbij Ghanese dorpelingen vader Anansi om raad vragen. Maar vader Anansi wordt beledigd en neemt dan wraak. Hij neemt alle wijsheden die hij eerder heeft uitgedeeld terug en verstopt ze in een schuilplaats. De afloop van het verhaal ontvouwt op een spannende manier hoe het komt dat wijsheid desondanks een eigenschap van alle mensen is kunnen worden.

Het educatieprogramma is zelfstandig door publiek te bedienen. De animatie is uitgerust met een aantal special effect’ s en leerlingen kunnen zelf naar wijsheden op zoek in het buitendorp.

animatie anansi

Project details
  • Visualiseringconcept
  • Script
  • Animatie
  • Special effects
  • Realisatie