Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl
Anne Frank Huis Free2Choose
Anne Frank Huis Free2Choose

Anne Frank Huis Free2Choose is een debat opstelling, bezoekers kunnen hier een mening geven over actuele vraagstukken. Daarbij staat steeds een dilemma tussen verschillende grondrechten centraal.

Ars Longa ontwikkelde het concept van de installatie in samenspraak met de Anne Frank Stichting het concept voor deze interactieve installatie. Elke vraag wordt ingeleid door een kort introductie filmpje. Daarin wordt een situatie uitgelicht en wordt de kijker uitgedaagd een persoonlijke mening te geven over een stelling. Wat gebeurd er als grondrechten van de democratie conflicteren? Kiezen we voor vrijheid van meningsuiting, of recht op non-discriminatie?

De installatie Free2Choose is al jarenlang succesvol in gebruik in het Anne Frank Huis, waar dagelijks door grote aantallen bezoekers wordt gestemd. Wegens groot succes is deze, eerst tijdelijke presentatie permanent geprolongeerd.

Inmiddels is het systeem toegerust met een aantal geavanceerde toepassingen waardoor het nog effectiever op publieksgroepen kan worden toegesneden De inhoud van de actuele case modellen is in samenwerking met het Anne frank Huis ontwikkeld. Inmiddels is het systeem toegerust met een aantal extra toepassingen zodat het nog effectiever op grote publieksgroepen kan worden toegesneden. Zo kunnen bijvoorbeeld de stemverhoudingen in de loop der tijd tegen elkaar kunnen worden afgezet, of verschillende publieksgroepen met elkaar worden vergeleken (bijv. nationaliteiten of leeftijd categorieën). Deze gegevens kunnen via elk net beschikbaar worden gemaakt. Uiteraard kunnen nieuwe actuele case filmpjes aan de stem machine worden toegevoegd.

We hebben ook mobiele versies van de debatmachine ontwikkeld waarmee debatten tussen groepen op verschillende plaatsen worden gerealiseerd.

Project details

  • Ontwikkeling concept in samenwerking met de Anne Frank Stichting
  • Grafisch en ruimtelijk ontwerp
  • Ontwikkeling en realisatie multimediale debatmachine
  • Interactieve grafiek
Back To Top