Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

We ontwikkelden deze interactieve installatie. Daarin staat actuele dilemma’s centraal en kan het publiek een morele keuze maken tussen twee conflicterende grondrechten.

Bezoekers maken telkens een keuze na het bekijken van compacte introductiefilm waarin een conflicterende situatie voor het voetlicht wordt gebracht. Ze maken vervolgens een keuze voor ‘het recht op vrijheid van meningsuiting’ of ‘het recht om niet gediscrimineerd te worden’. Een verlichte grafiek correspondeert met individuele stemgedrag van de bezoekers. De meerderheid van het aantal stemmen bepaalt of het controversieel karakter van de volgende opnames steeds meer toeneemt of juist afneemt. De introductiefilms worden van tijd tot tijd opnieuw geactualiseerd.

Deze tijdelijke presentatie werd in verband met de grote belangstelling voor onbepaalde tijd verlengd. We kregen vervolgens de opdracht een geoptimaliseerde permanente versie in het Anne Frank huis te installeren.

We hebben voor de Anne frank Stichting ook soortgelijke reizende installaties ontwikkeld voor mobiel gebruik.

De tijdelijk installatie was te zien van 2001 tot en met 2003

“Je ziet alleen maar wat je ziet …maar wat zien we eigenlijk?”

Citaat M.C. Escher

Project details

Expositie:
research, inhoudelijk en visualiseringconcept, grafisch en ruimtelijk ontwerp, multimedia presentatie, audioroute, tentoonstellingsteksten.

Catalogus:
inhoudelijke tekst, grafische opmaak, realisatie.

Back To Top