Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

In dit museum ontwierp Ars Longa een ervaringsgericht paviljoen: Macht & Media. We ontwikkelden een collectief spel over de machtsrelatie tussen media en politici.

Het museum plaatst een onafzienbare collectie audiovisueel erfgoed in een attractief, dynamisch en overzichtelijk perspectief onder het motto: Media bepalen mijn wereldbeeld.

In de 16 thema paviljoens kunnen bezoekers de macht van de media ontdekken, een eigen hoorspel maken of programma’s samenstellen, de kinderprogramma’s uit de eigen jeugd opnieuw bekijken en nog veel meer beleven en doen.

Het discussiespel rondom ‘Macht & Media’ is de ‘nachtwacht’ van deze presentatie. Met behulp van een debatmachine is hier te ervaren hoe de media het beeld bepalen van de politiek. Maar ook hoe politici vooral in tijden van dictatuur, crisis of oorlog de media misbruiken om hun ideologieën te verkondigen en rechtvaardigen. Vragen over normen en waarden, liegen en diplomatie, maar ook vragen over gedragsaspecten, leggen het accent op tal van facetten rondom dit actuele thema.

Ars Longa ontwierp de debatmachine en de vormgeving van het paviljoen. De eigentijds vormgegeven desks lijken deel uit te maken van de architectuur van het paviljoen. De stemverhouding van bezoekers wordt direct getoond op het projectiescherm. Aan de achterzijde van het paviljoen geven individuele doe opstellingen extra informatie.

“Je ziet alleen maar wat je ziet …maar wat zien we eigenlijk?”

Citaat M.C. Escher

Project details

Expositie:
research, inhoudelijk en visualiseringconcept, grafisch en ruimtelijk ontwerp, multimedia presentatie, audioroute, tentoonstellingsteksten.

Catalogus:
inhoudelijke tekst, grafische opmaak, realisatie.

Back To Top