Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

Nieuwe permanente expositie in Museum Vlaardingen

Een collectie scheepsmodellen staat centraal in deze tentoonstelling. Aan de hand hiervan krijgt de bezoeker een beeld van twee eeuwen van innovatie en ondernemerschap in de Vlaardingse visserij: van zeil naar stoom en van stoom naar motor.

De expositie laat zien op welk type schepen visserij wordt bedreven, welke verschillen er zijn tussen schepen in het gebruik bij verschillende soorten visserij. Maar ook welke innovaties hebben bijgedragen aan de Vlaardingse bloeiperiode vanaf de tweede helft van de 19e eeuw. Uiteindelijk wordt duidelijk waarom de voorsprong op scheepvaartkundig gebied er uiteindelijk mede toe zal leiden dat de stad zijn prominente positie als visserijstad gaat verliezen aan concurrenten.

Deze nieuwe permanente tentoonstelling toont ook de ondernemersgeest van de Vlaardingse redersfamilie Hoogendijk. Opeenvolgende generaties hebben eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in de visserij en handel van Vlaardingen. Recentelijk is  de gehele collectie Hoogendijk scheepsmodellen in langdurige bruikleen aan het museum geschonken.

Grafisch en ruimtelijk design, belichting.

Back To Top