Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

We ontwikkelden deze tentoonstelling met een bijzondere collectie nog nooit getoonde brieven. Een fascinerende expositie met veel oog voor de ontwikkeling van Anne Frank als schrijfster.

De expositie begint in de setting van het Merwedeplein, waar bezoekers kennismaken met een zorgeloze Anne. Gaandeweg wordt de ruimte daar in de tentoonstelling voelbaar nauwer. Anne haar familie, andere joden worden steeds meer geïsoleerd. Overlevenden en andere getuigen vertellen over hun ervaringen en herinneringen aan Anne frank. Foto’s en objecten illustreren de stad in oorlogstijd.

In de tentoonstelling Anne Frank- haar leven in brieven- zijn veel ongepubliceerde brieven te zien. Anne Frank stuurde ze als kind aan familie en vrienden. De tentoonstelling laat zien hoe Anne zich, tegen de achtergrond van een stad in oorlogstijd, ontwikkelt van een gewoon meisje tot een auteur van wereldfaam.

De onderduik periode geeft een impressie van Annes kamertje. De aangrijpende multimediale installatie staat in schril contrast met een opstelling met beelden van razzia’s en deportaties. De brief die Anne in 1944 aan haar vader schrijft krijgt hier extra aandacht. In deze brief komen Annes persoonlijke ontwikkeling tot volwassene en haar ontwikkeling als schrijfster samen.

De tentoonstelling is in coproductie met de Anne Frank Stichting en werd door Prinses Maxima geopend.

De tentoonstelling was tot begin september 2006 te zien in het Amsterdams Historisch Museum. Publieksonderzoek wees uit dat de ruim 90.000 bezoekers een hoge waardering gaven.

Brieven van Anne Frank

Installatie brieven van Anne Frank

Project details

  • Visualiseringconcept
  • Grafisch en ruimtelijk ontwerp
  • Multimedia
  • Realisatie
Back To Top