Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

Opening tentoonstelling: De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s nu ook in Tweede Kamer.

Op 25 september 2020 is het precies 75 jaar geleden dat de Tweede Kamer voor het eerst na de Tweede Wereldoorlog weer bijeen kwam. Die eerste bijeenkomst – waar een kwart van de groene bankjes leeg bleef – vormde de start van het herstel van onze parlementaire democratie.
De Tweede Kamer herinnert en viert dit bijzondere moment op vrijdag 25 september 2020 tijdens een bijeenkomst in de Oude Zaal en de Rooksalon. Aansluitend wordt in de Statenpassage de tentoonstelling geopend.

Het openings programma bestaat onder meer uit persoonlijke verhalen van nabestaanden van Kamerleden die in de jaren voor en na de oorlog in de Kamer zaten. Door de crisis met covid-19 kan de bijeenkomst in de Oude Zaal en Rooksalon alleen door Kamerleden worden bijgewoond. Voor alle andere geïnteresseerden wordt gezorgd voor een livestream via de website van de Tweede Kamer. De NOS zendt de bijeenkomst ook uit via NPO Politiek.

De tentoonstelling is vanaf maandag 28 september 2020 toegankelijk voor bezoekers van de Tweede Kamer (voor toegang tot de Tweede Kamer moeten bezoekers een tijdslot reserveren).

Back To Top