Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

Het compleet vernieuwde Museum W in Weert opent eind 2021 opnieuw de deuren. Het museum beheert een prachtige collectie en deelt de bijbehorende verhalen graag met de bezoekers in een volledig nieuwe collectiepresentatie.

 

Ars Longa ontwikkelt op dit moment concepten en scenario’s voor verschillende publieksroutes van het museum. Bezoekers een speciale gepersonifieerde tablet mee bij de balie. Hiermee kan de bezoeker de multimediale route van zijn keuze op een gastvrije manier beleven. Een belangrijke route is de “kringloop van het leven” route: een cultuurhistorische reis langs de belangrijkste thema’s waarmee elke mens tijdens zijn leven geconfronteerd wordt. Tijdens deze route kun je ervaren dat tijd, plaats en omstandigheden een grote invloed hebben op je leven. Naast het bieden van inzicht en perspectief vormt een reflectieve insteek telkens een belangrijk onderdeel van de bezoekerservaring.

 

Andere keuzeroutes zijn bijvoorbeeld de “Verken het gebouw” route, of de “Topstukken Route”. Bezoekers kunnen middels een gebruiksvriendelijk systeem objecten en andere “markers” scannen waarbij op een attractieve manier informatie verschijnt. Ars Longa schrijft en ontwikkelt attractieve scenario’s waarbij met behulp van geanimeerde beelden en Augmented Reality belangrijke thema’s voor het voetlicht worden gebracht. De collectie speelt daarbij een belangrijke rol en wordt vanuit verschillende perspectieven behandeld. Objecten en schilderijen komen tot leven met behulp van animatie en worden in een context geplaatst. Bezoekers kunnen onder meer chatten met historische figuren, raadsels oplossen of deelnemen aan een quiz.

Back To Top