Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

In deze speelexpositie zijn kleuters en schoolklassen uitgenodigd op het verjaardagspartijtje van Dikkie Dik. We vertaalden boekillustraties naar kleurige coulissen waarin spelletjes verscholen zijn.

Deze vrolijke speel expositie hebben we ontwikkeld ter gelegenheid van het vijfentwintig jarige jubileum van Dikkie Dik in 2003. De aandoenlijke karakter- poes was voor het eerst te zien tijdens een uitzending van het bekende kinderprogramma Sesamstraat. De poes van illustrator Jet Boeke stond model voor deze creatie. Dikkie Dik is ook de hoofdpersoon van een serie beroemde prentenboeken met illustraties van haar hand.

De heldere tekeningen van illustrator Jet Boeke vormen het uitgangspunt voor de vormgeving van de expositie. Ars Longa bedacht en ontwierp de interactieve spelvormen en was verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de tentoonstelling. De edutainment opstellingen blijken een grote aantrekkingskracht uit te oefenen op de vele families die hier samen met hun jongste telg aan de slag gaan. Maar ook veel schoolklassen uit het hele land reizen af naar Baarn.

Naast de evocatie opstellingen met doe spelletjes is er uiteraard ook aandacht voor Jet Boeke als de schepper van deze creatie. Een aantal afgeleide compacte versies van de doe opstellingen reizen lange tijd langs bezoekerscentra van Staatsbosbeheer.

Project details

  • Visualiseringconcept
  • Grafisch en ruimtelijk ontwerp
  • interactie
  • Realisatie
Back To Top