Eureka 01 Site
Eureka 01 Site
Eureka 02 Site
Eureka 03 Site
Eureka 04 Site
Eureka 05 Site
Eureka 01 Site Eureka 02 Site Eureka 03 Site Eureka 04 Site Eureka 05 Site

Voor deze doe -expositie hebben we laboratoriumopstellingen ontwikkeld waar het publiek spelenderwijs kan experimenteren rondom de basisprincipes van het thema communicatie.

In de introductie maakt een speels vormgegeven, op hol geslagen, “breinmachine” duidelijk dat uitvindingen worden ontwikkeld om problemen op te lossen.

Schoolklassen en families gaan aan de hand van basisprincipes zelf aan de slag in aansprekende laboratorium opstellingen. Apparaten op het gebied van telecommunicatie zijn altijd gebaseerd op: licht, geluid en elektriciteit. Deze basisprincipes vormen het uitgangspunt voor vele spannende experimenten. Jeugdige bezoekers kunnen bijvoorbeeld met een versterker de buren afluisteren of “flipperen” in de binnenkant van een computer. Er zijn veel verrassende gevolgen te beleven bij het versturen van geluiden of beeld. De opstelling Eureka heeft veel schoolklassen op de been gebracht en veel jeugdige bezoekers getrokken. De opstelling is dan ook, wegens grote populariteit, ook de gehele daaropvolgende expositieperiode verlengd.

De tentoonstelling was te zien van 14 juli 2002 tot en met eind april 2003

Project details
  • Visualiseringconcept
  • Grafisch en ruimtelijk ontwerp
  • Interactie
  • Realisatie
  • Drukwerk