Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

Ars Longa is gespecialiseerd in de ontwikkeling van communicatieve publieksattracties. We ontwikkelen en realiseren tentoonstellingen, ruimtelijke en grafische producten, interactieve installaties, experiences en bijzondere multimediaproducten.

Al zo’n 25 jaar ontwikkelen we projecten in opdracht van musea, bezoekerscentra, bedrijven, non profit organisaties of in het kader van een evenement.

We hebben ruim ervaring in de toepassing van de verschillende, op onze expertises afgestemde, ontwerpdisciplines. We beschikken daarnaast over een uitgebreid netwerk van externe specialisten en toeleveranciers op diverse vakgebieden. Per project stellen we een afgewogen team samen van benodigde medewerkers, elk met een specifieke deskundigheid.

We zijn in te schakelen voor de ontwikkeling van deelproducten maar ook voor een totaal project. We leveren onze producten turn-key op binnen een vooraf besproken budget.

Tentoonstellingen

We ontwikkelen inspirerende thematentoonstellingen, exposities waarin bijzondere collecties centraal staan maar ook bijzondere exhibits en ruimtelijke presentaties in opdracht van musea, bezoekerscentra of in het kader van bijzondere initiatieven vanuit bedrijfsleven of non-profit sector.

Grafisch

We hebben ruim ervaring in het grafisch ontwerp van tentoonstellingen, publiekspresentaties en promotionele uitingen. Ook de communicatie rondom een product dient immers een uitgebalanceerd geheel te vormen.

Panoramafilm MAS Antwerpen

Multimedia

Er is steeds meer mogelijk op het gebied van multimedia en communicatie. We denken graag met u mee over de ontwikkeling van een onderscheidende multimediale installatie of bijzondere producten voor communicatie, marketing of educatie.

App-routes

We ontwikkelen inspirerende binnen of buiten routes, bijvoorbeeld in opdracht van musea, bezoekerscentra, historische organisaties, de toerisme branche, architectuurcentra, attractieparken en natuur- of buitengebieden.

Animatie

Animatie biedt bijna grenzeloze creatieve mogelijkheden om een complexe of moeilijk in beeld te brengen boodschap op een meeslepende manier te presenteren.

Interactieve opstelling

Publieksparticipatie stimuleert de betrokkenheid van publiek. Bijvoorbeeld door de inzet van doe- opstellingen of gebruik van interactieve media.

Museale inrichting

Afhankelijk van briefing en randvoorwaarden creëren we, in co- creatie met de museale staf, een uniek product op maat. De inhoudelijk boodschap wordt op een creatieve manier vertaald in de ruimtelijke presentatie, zodat vorm en inhoud onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar versterken.

Speel- en leeromgeving

We ontwerpen en produceren al zo’n 25 jaar speel- en informele leeromgevingen in opdracht van musea, bibliotheken, cultuurhuizen, scholen en theaters en bezoekerscentra.

Bezoekerscentra

Op basis van de briefing en het pakket van eisen ontwikkelen we enthousiasmerende thematische presentaties en expo displays voor bezoekerscentra of thema paviljoens.

Interieurdesign

Ars Longa realiseert interieurontwerpen van styling advies tot volledige metamorfose. We verdiepen ons eerst in de ruimtelijke situatie, de functie en behoeftes van gebruikers.

Reizende tentoonstelling

We hebben door de jaren heen een groot aantal reizende expositie en andere vormen van reizende opstellingen gerealiseerd. Vele jaren lang produceerden we bijvoorbeeld elke internationaal reizende expositie in opdracht van de Anne Frank Stichting.

Experience

We geloven in de kracht van beleving. Mensen willen geraakt worden, emotie voelen en de waarde van iets ervaren. Een zinvolle ervaring deel je immers ook graag met anderen bovendien pik je een boodschap sneller op.

Back To Top