Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

We ontwikkelden het bezoekerscentrum en de permanente opstelling van het landbouw-museum. De collectie wordt in sfeervolle compartimenten gepresenteerd.

Het ene deel van gebouw It Wiid huisvest het nieuwe natuur infobezoekerscentrum. In het andere deel van het voormalige sportcomplex heeft het volledig vernieuwde Fries Landbouw Museum een attractief onderkomen gevonden. Thema’s met een duidelijke verwantschap want de historie van het Friese landschap is immers onlosmakelijk verbonden met landbouw.
We ontwierpen sfeervolle ensceneringen en evocaties waarin de collectie op een aansprekende manier tot zijn recht komt. Ook realiseerden we veel interactieve opstellingen en een educatieve kinderlijn om de thema’s op een boeiende manier voor verschillende doelgroepen toegankelijk te maken.
Het concept zoomt in op het boerenleven in verschillende periodes; zoals de terpentijd, de middeleeuwen, de crisis rondom 1870 en de periode voor en na de Tweede Wereldoorlog. Hier vinden bezoekers antwoord op allerlei vragen: hoe hielden boeren het hoofd (soms letterlijk) boven water? Welke problemen kwamen ze tegen en welke inventieve oplossingen konden ze bedenken?
In een aantrekkelijke ambiance beleven bezoekers tweeduizend jaar agrarische geschiedenis van Fryslân. Het museum is sinds april 2009 geopend voor publiek.

Project details

  • Inhoudelijk concept
  • Grafisch en ruimtelijk ontwerp
  • Permanente museale presentaties
  • Interactie
  • Multimediale presentaties
  • Realisatie.
Back To Top