Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

Ars Longa ontwikkelde een expositie en inspirerende werkplaats waar doelgroepen op uitnodiging de mogelijkheden kunnen verkennen rondom de herbestemming.

Ars Longa ontwikkelde een inspirerende werkplaats in het kader van het oriëntatie proces rondom de herbestemming van Paleis Soestdijk. Doelgroepen verkennen hier interactief mogelijkheden.
Rijksgebouwendienst zorgt voor de huisvesting van rijksdiensten en bestuursorganen. Voor een aantal gebouwen wordt een nieuwe bestemming gezocht. Ars Longa ontwikkelde een attractieve werkplaats in verband met de herbestemming van één van deze gebouwen; Paleis Soestdijk. Zo worden potentiële gebruikers, investeerders en beslissers in staat gesteld effectief samen te werken rondom vraagstukken in verband met de nieuwe bestemming van Paleis Soestdijk. Deelnemers worden opgenomen in een groot maquette landschap van dat paleis en omgeving weerspiegeld.
In de werkplaats zijn alle aspecten die een rol spelen bij de herbestemming op een creatieve en inzichtelijke manier bij elkaar gebracht. De bijbehorende expositie bevat achtergrondinformatie over Paleis Soestdijk. Resultaten van onderzoeken, verkennende studies, plattegronden, maquettes, omgevingskaarten en fotomateriaal geven een beeld van de potentie van het paleis, de bijgebouwen en de omgeving.
Ars Longa realiseerde daarnaast een animatiefilm “De dynamiek van een monument”. De film brengt in vogelvlucht de geschiedenis van het gebouw in beeld, waaruit mag blijken dat niets zo veranderlijk is als een monument. Werkplaats en expositie zijn op uitnodiging voor werkgroepen te bezichtigen.

Project details

  • Visualiseringconcept
  • Grafisch en ruimtelijk ontwerp
  • Multimedia en interactie

werkplaats Herbestemming paleis Soestdijk

Back To Top