Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl
Museum Panorama Mesdag herinrichting
Museum Panorama Mesdag herinrichting

Museum Panorama Mesdag herinrichting is onderdeel van de restauratie, renovatie en uitbreiding. Het thema ‘waarneming’ vormt de rode draad bij de herinrichting van museale displays.

Ars Longa ontwerpt de inrichting en uitbreiding van het Museum Panorama Mesdag. We zijn onder andere verantwoordelijk voor de styling van verschillende interieurs en ontwikkeling van nieuwe displays.

Het museum wordt in fases gerealiseerd en blijft tijdens de verbouwing steeds toegankelijk voor publiek. Inmiddels hebben we ons ontwerp voor het museum café gerealiseerd. Bezoekers worden ontvangen in een gastvrije en warme ambiance. Ook de uitnodigende, functionele entree en museum shop zijn inmiddels succesvol in gebruik genomen. We realiseerden een praktische garderobe een heldere museale bewegwijzering, de nieuwe huisstijl en een toonaangevend kleuren- en verlichtingsplan voor de museale ruimtes.

In de nabije toekomst ontwerpen we de aankleding en stijlvolle ambiance van ruimtes die verhuurd gaan worden voor recepties, uitvoeringen en vergaderingen. Ook ontwerpen we de inrichting en aankleding van nieuwe museumzalen en presentaties.

Verrassende vormen van presentatie worden ingezet om de ‘waarneming’ van bezoekers te intensiveren. Naast de inspirerende kijkervaring van de Mesdag attractie kunnen bezoekers de werking van dit bijzondere panorama leren doorgronden. Naast schilderijen en tekeningen van Sientje en Willem Mesdag is er aandacht voor kunstenaars van de Haagse School. Verschillende educatieve displays stimuleren bezoekers om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

Project details

  • visualiseringconcept,
  • grafisch en ruimtelijk ontwerp
  • interieur design
Back To Top