Ars Longa werkt sinds de oprichting samen met Het Huis van Aristoteles, een initiatief met als doel culturele speelplekken te ontwikkelen om zo creativiteit van kinderen te stimuleren.
Het Huis van Aristoteles is vernoemd naar de Griekse filosoof die het belang van de zintuigen voor het vermogen te kunnen leren heeft benadrukt. Ars Longa is sinds de initiatieffase bij de projecten van het Huis van Aristoteles betrokken: vanaf idee tot concept, ontwerp en realisatie. Nog steeds initiëren we in nauwe samenwerking projecten en en werken mee aan de financiering van nieuwe projecten.
De eerste activiteit van Het huis van Aristoteles was de opzet van de speelexpositie Pluk van de Petteflet uit het boek van Annie M.G. Schmidt. In dit kindermuseum stond een 7 meter hoge Petteflet en konden kinderen ‘de wereld van Pluk’ interactief beleven. Maar ook andere kinderboeken ‘helden’ waren hier vertegenwoordigd. Zo konden kinderen bijvoorbeeld ook op bezoek in het huisje van Kikker, levensecht uitgevoerd naar een creatie van Max Velthuijs.
Het project werd dagelijks door meer dan 100 kinderen per dag bezocht. Acteurs, in de rol van bewoners van de Petteflet stimuleerden de spelbeleving. Persoonlijke verhalen kwamen theatraal voor het voetlicht in het schaduwtheater. Kunstenaars brachten het proces op gang om alle opgedane belevenissen creatief te vertalen.
Gedurende een periode van twee jaar was het Huis van Aristoteles op het Westergasfabriekterrein te bezoeken. Inmiddels is Het Huis van Aristoteles op reis gegaan en gezamenlijk ontwikkelen en stimuleren we projecten in bibliotheken, cultuurhuizen, musea en andere kindvriendelijke omgevingen.
Project details
- Visualiseringconcept
- Ruimtelijk en grafisch ontwerp
- Fundraising
- Interactie
- Realisatie