Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

Ars Longa werkt mee aan de realisatie van een vernieuwend concept voor het indrukwekkende monumentale pantserfort in Hoek van Holland.
Fort 1881, gebouwd ter verdediging van de ingang van de Nieuwe Waterweg, richt zich inmiddels op de zakelijke en culturele markt. Op dit moment wordt hard getrokken aan het neerzetten van Fort 1881 als eigentijdse culturele onderneming.

De eerste uitingen van de door ons ontwikkelde huisstijl zijn inmiddels succesvol gelanceerd. De uitgangspunten voor de nieuwe ‘look en feel’ van het fort vallen te omschrijven als: stoer, avontuurlijk, onderscheidend, natuurlijk, aansprekend. We creëerden het samengestelde huisstijlvignet, enerzijds flexibel toepasbaar in alle uitingen voor verschillende publieke functies van het fort. Een vignet dat anderzijds de eenheid bewaakt van de totale uitstraling van het project.

We kozen voor een huisstijl waarbij illustraties en foto’s gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd. In een stoer lettertype in overeenstemming met de architectuur. En een typografische stijl waarbij ook tekst ruimtelijk kan worden uitgevoerd en als eye catcher op het terrein kan worden ingezet. Bijvoorbeeld vervaardigd van robuuste materialen als beton, staal, hout of gegraveerd in glas.

Een eerste ruimtelijke uitvoering van het huisstijl vignet in cortent staal is inmiddels stijlvol opgenomen in de architecturale omgeving. Ons kleurpalet maakt gebruik van een natuurlijk patina als roest, brons of een verweerde betontint steeds in combinatie met heldere contrastrijke kleuren. We realiseren daarnaast laagdrempelig picto-design, een toegankelijke signing en routing maar ook andere vormen van beteksting in het gebouw.

Back To Top