Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl
Kunstspeeltuin Prentenboekenstad reizende tentoonstelling
Kunstspeeltuin Prentenboekenstad reizende tentoonstelling
Kunstspeeltuin Prentenboekenstad reizende tentoonstelling

Kunstspeeltuin Prentenboekenstad reizende tentoonstelling. Zowel de theaterprogrammeurs als de toeschouwers zijn razend enthousiast: Het is heerlijk om in een theater te spelen waarvan de foyer is veranderd in een creatieve stad. Voor en na elke voorstelling kunnen kinderen hier naar hartenlust vertoeven. Ze stappen dan fysiek verschillende verhaalwerelden binnen, geïnspireerd op de mooiste prentenboeken die ons land rijk is.

Prentenboekenstad is opgebouwd uit grote speelboeken. Kinderen worden hier ondergedompeld in hun lievelingsverhaal maar creëren ook samen nieuwe avonturen. Ze doen dat in levendige 3D decors met attractieve speelattributen. Zo gaan ze lekker aan de slag met keukengerei in het kliederatelier van Floddertje. Bij Aadje Piraatje kunnen ze spelen met letters en woorden en leren samen lezen. Ze beleven samen met Ridder Florian avonturen in zijn spannende kasteel en vertroetelen de dieren van Boer Boris.

Theaterbureau Vanaf Twee organiseert deze tour. Vanaf 20 september 2015 tot in de zomer van 2017 verandert de foyer van vele theaters in een attractieve prentenboeken stad. Tijdens het prentenboekenfestival maken opnieuw tienduizenden peuters en kleuters kennis met onze educatieve 3 D speelomgevingen. Het festival heeft een ochtend en middagprogramma dat speciaal op peuters of op kleuters gericht is.

In samenwerking met Het Huis van Aristoteles ontwerpen en realiseren we Prentenboekenstad maar ook veel andere speelexposities, familieateliers en educatieve werkstations.

Project details

  • Concept
  • Vormgeving
  • Realisatie
Back To Top