Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl
Paleis Soestdijk tentoonstelling M.C. Escher
Paleis Soestdijk tentoonstelling M.C. Escher
Paleis Soestdijk tentoonstelling M.C. Escher

Paleis Soestdijk tentoonstelling M.C. Escher:  “Wandelingen in de tijd, van Italië naar Baarn” voert bezoekers mee naar vruchtbare periodes uit Eschers leven. Escher woonde 13 jaar in Italië en 30 jaar in Baarn.

Met Escher als reisgenoot wandelen bezoekers in de tijd. Escher zelf geeft uitleg over achtergronden in de unieke speciaal voor deze expositie, gerealiseerde audiotour. Naast de originele collectie grafiek zijn privé foto’s, artefacten en brieven te zien. Een combinatie die de bezoekers een intiem kijkje achter de schermen gunt. Een collectie bijzondere foto’s maakt het mogelijk de relatie te leggen tussen het werk en specifieke locaties als bron van inspiratie.

De periode dat Escher in Italië woont is wellicht de gelukkigste in zijn leven. Hij leert er zijn vrouw kennen en zijn kinderen zijn er geboren Hij maakt er enorm veel schetsen en tekeningen en vertaald ze naar houtsneden, houtgravures en litho’s. Ook in latere periodes maakt hij nog regelmatig gebruik van deze schetsen.

In zijn Baarnse periode wandelt hij elke dag door de bossen om nieuwe ideeën te ontwikkelen. In deze periode realiseert Escher zijn meest beroemde prenten die een conflict tussen twee en drie dimensies lijken aan te gaan en elke perspectivische mogelijkheid aftasten. Eenmaal in de ban van zulke geometrische perfectie kan het oog van de toeschouwer zich nauwelijks nog losrukken.

Ars Longa ontwikkelde het grafisch en ruimtelijk ontwerp en was verantwoordelijk voor de realisatie van de expositie. We deden aanvullend inhoudelijk onderzoek en schreven de expositieteksten en de begeleidende catalogus met achtergrond informatie. De expositie heeft 65.000 bezoekers getrokken en de expositieperiode is tot tweemaal toe is verlengd. De expositie was van 17 augustus 2012 tot 3 maart 2013 in Paleis Soestdijk te zien.

“Je ziet alleen maar wat je ziet …maar wat zien we eigenlijk?”

Citaat M.C. Escher

Project details

Expositie:
research, inhoudelijk en visualiseringconcept, grafisch en ruimtelijk ontwerp, multimedia presentatie, audioroute, tentoonstellingsteksten.

Catalogus:
inhoudelijke tekst, grafische opmaak, realisatie.

Back To Top