Ars Longa Fort Hvh 03
Ars Longa Fort Hvh 03
Fort1881 Ars Longa Amsterdam 01
Fort1881 Ars Longa Amsterdam 02
Ars Longa Fort Hoek Van Holland 03
Ars Longa Fort Hvh 12
Ars Longa Fort Hvh 13
Ars Longa Fort Hvh 14
Ars Longa Fort Hvh 15
Ars Longa Fort Hvh 01
Ars Longa Fort Hvh 16
Ars Longa Fort Hvh 02
Ars Longa Fort Hvh 04
Ars Longa Fort Hvh 05
Ars Longa Fort Hvh 06
Ars Longa Fort Hvh 07
Ars Longa Fort Hvh 08
Ars Longa Fort Hvh 09
Ars Longa Fort Hvh 10

Fort 1881 is het best bewaard gebleven kustverdedigingsfort van Nederland.

Het gebouw zelf fungeert als het belangrijkste en meest bijzondere collectie-item van de museale presentatie. Op deze authentieke historische plek creëren we een tastbare, tot de verbeelding sprekende beleving. Historische ruimtes zijn zoveel mogelijk in oude staat teruggebracht. Belangrijke sporen uit het verleden worden voorzien van een accent, terwijl toevoegingen direct herkenbaar zijn vanwege de heldere en eigentijdse vormgeving.

Bij de inrichting van het nieuwe museum is er veel aandacht voor de visualisering van verhaallijnen. Op een attractieve manier krijgen bezoekers krijgen een beeld van de ontstaansgeschiedenis en de functies die het fort heeft vervuld tijdens diverse periodes.

Diverse geleide routes brengen de geschiedenis en de persoonlijke verhalen van het fort tot leven. Daarbij komen wisselende gezichtspunten en contrasterende meningen voor het voetlicht. De museumbezoeker wordt aangespoord een kritische houding aan te nemen en zelf op zoek te gaan naar de aard van de gebeurtenissen. De informatie is gelaagd gepresenteerd, zodat we verschillende doelgroepen kunnen bedienen. We maken gebruik van multimediale presentaties, verrassende licht- en geluidseffecten en historische ensceneringen ter verhoging van de belevingswaarde. In de opstellingen wordt veel gebruik gemaakt van authentieke film opnames en een niet eerder vertoonde collectie foto’s.

De presentaties worden gefaseerd opgeleverd. De thema’s ten tijde van de Tweede Wereldoorlog zijn het eerst voor publiek toegankelijk. Ook worden er onder meer een audio route, een route voor blinden en ontdekkingstocht app’s voor de omgeving ontwikkeld. Het fort is immers een bijzondere boot spot locatie en de collectie Atlantikwall ligt vlak bij in de duinen van Hoek van Holland.

Project details
  • Grafische en ruimtelijke vormgeving
  • Ontwikkelde teksten
  • Realisatie
  • Filmscripts
  • Experience
  • Multimedia opstellingen
  • Apps