Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl
Nieuwe tentoonstelling Willem van Oranje
Nieuwe tentoonstelling Willem van Oranje
Nieuwe tentoonstelling Willem van Oranje

Nieuwe tentoonstelling Willem van Oranje. Op 24 april is onze nieuwste tentoonstelling WILLEM feestelijk geopend door Willem Alexander in het Nationaal Militair Museum in Soest.

In deze sfeervolle tentoonstelling leer je Willem echt kennen!

Aanleiding is dat 450 jaar geleden de Tachtigjarige oorlog uitbreekt. Als leider van de opstand speelt Willem van Oranje een belangrijke rol in de aanloop van de tachtig jarige oorlog. Hij staat niet alleen aan de basis van het ontstaan van de republiek van de Zeven Verenigde Nederlanden. Maar ook van onze nationale symbolen als de vlag, het Wilhelmus of ons Oranje gevoel!

In de expositie maak je kennis met Willem van Oranje vanaf het moment dat hij de titel Prins van Oranje erft en als 11 jarige jongen naar de Nederlanden komt. Deze familietentoonstelling geeft een uniek beeld van het leven van de jonge Willem van Oranje, zijn opvoeding en ontwikkeling van militair naar veldheer. Ook wordt duidelijk hoe hij leider van de opstand wordt.

In de tentoonstelling zijn veel topstukken te zien, uit binnen en buitenland. Zoals de baton: de bevelhebbersstaf die dienst deed in het Opstandelingenleger van Willem van Oranje. Deze staf, maar ook veel andere topstukken, zijn nooit eerder in Nederland te zien geweest.

Deze tentoonstelling doet niet alleen recht aan de bijzondere collectie. Naast fraaie esthetische presentaties is er ook ruimte voor de dramatische verhaalopbouw. Theatrale evocaties nemen de bezoeker mee zodat ze deze roerige periode in de Nederlandse geschiedenis beleven en geprikkeld worden  informatie op te nemen.

In deze interactieve familietentoonstelling kunnen bezoekers hun eigen expo gids kiezen. Zo kun je het expositie verhaal en de gebeurtenissen volgen vanuit verschillende perspectieven van betrokkenen. Bezoekers scannen de persoonlijke tool, vervolgens verschijnt hun gids naar keuze: Willem, de bruiden van Willem of Filips II. Met behulp van deze persoonlijke routes kunnen bezoekers zich gemakkelijker identificeren met issues die er spelen in de 16 e eeuw en de dilemma’s van de hoofdpersonen deze periode.

De expositie is voorzien van een levendige kinderroute. Attractieve doe opstellingen stimuleren jong en oud op een speelse manier informatie te vergaren.

Back To Top