Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

We hebben een ruime expertise in diverse ontwerpdisciplines. Per project stellen we het creatieve team samen met medewerkers, elk met een specifieke deskundigheid:

  • Ontwerp van tentoonstellingen, museale inrichtingen, reizende exposities
  • Grafisch ontwerp
  • Ontwerp multimedia opstellingen, bijzondere displays, interactie en apps

Ontwerp van tentoonstellingen, museale inrichtingen, reizende exposities

We ontwerpen vaste en tijdelijke presentaties voor musea of bezoekerscentra, reizende exposities, ruimtelijke opstellingen, ensceneringen, leeromgevingen maar ook interieurs zoals het museum café, de winkel, entree of garderobe. Logistieke en functionele eisen worden geïntegreerd in een ruimtelijke totaalvisie. Daarbij passen we regelmatig specifieke ontwerp knowhow toe; zoals de ontwikkeling van een helder routingsysteem of een uitgekiend belichtingsplan.

We hechten belang aan een stijlvol en samenhangend ontwerp met meerwaarde en afgestemd op de doelgroep. In overleg met de opdrachtgever maken we bij elk project gebruik van specifiek op het project afgestemde middelen, een afgewogen mix van disciplines. We creëren unieke producten op maat, waarbij vorm en inhoud onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar versterken, zodat de doelgroep begrijpt wat de opdrachtgever wil overbrengen.

We streven steeds naar een heldere, functionele maar ook esthetisch indeling van de beschikbare ruimte, met oog voor het monumentale gebaar. Daarbij verliezen we de samenhang van specifieke onderdelen en afwerking en detaillering niet uit het oog .

De museale collectie dient optimaal tot zijn recht te komen. Eisen ten aanzien van conservering nemen we strikt in acht. De beheersing van het toelaatbare lichtniveau, het uitlichten van de collectie en gebruik van theatrale lichtaccenten wordt harmonieus en sfeerbepalend geïntegreerd in het belichtingsplan.

In een project maken we, in overleg met de opdrachtgever, gebruik van de specifieke en op het project toegesneden mix van disciplines: van een exclusieve vitrine tot een evocatieve display; van interactieve presentaties, multimediale componenten tot belevingsopstellingen. In het ontwerp integreren we het complex van middelen en media waarmee het verhaal verteld wordt en vormen het tot een coherent geheel.

Grafisch Ontwerp

We hebben ruim ervaring in het grafisch ontwerp van tentoonstellingen, publiekspresentaties en promotionele producten. Ook de communicatie rondom het product dient immers een uitgebalanceerd geheel te vormen. We vinden het belangrijk een helder, eigentijds, herkenbaar en inspirerend beeld op publiek over te dragen. Een grafische opmaak met toegevoegde waarde, gericht op de doelgroep en afgestemd op de sfeer en uitstraling van het project.

U kunt bij ons terecht voor het ontwerp van een volledig grafisch pakket: panelen, ensceneringen, interfaces, brochures, catalogi, affiches en ander promotiemateriaal. We ontwerpen regelmatig illustraties, info-graphics, enthousiasmerende educatiemiddelen en prints op uiteenlopende display materialen.

We ontwikkelen ook huisstijlen en beeldmerken. Desgewenst dragen we zorg voor de samenstelling van het handboek voor visuele identiteit of de uitgekiende routing en heldere bewegwijzering door het gebouw.

Ontwerp multimedia opstellingen, bijzondere displays, interactie en apps

We volgen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van interactie-design, technologie en communicatie. Vanuit onze interesse in creatieve toepassingen en door combinaties te maken tussen verschillende technieken ontstaan verrassende producten. Van ‘touch screen’ opstelling tot ‘web tool’, van educatieve games tot ‘multiscreen’ opstellingen. We realiseren onderscheidende multimediale producten zoals een 360 graden panorama opstelling of een attractieve ‘Pepper’s ghost’ installatie. Maar ook animaties of IPod applicaties zoals interactieve route tours, voor actieve kijkers en luisteraars binnen en buiten het museum.

Gerealiseerde projecten

Back To Top