In deze expo wordt de geschiedenis van families tijdens de 2e WO gekoppeld aan de ervaring van kinderen. Tijdens de herdenking in 2005 is de expo in alle provincies te zien.
In samenwerking met het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie ontwikkelden we de reizende tentoonstelling Oorlogskind. De tentoonstelling bevat veel documentaire materiaal, film en foto’s maar ook objecten. De ervaringen van het oorlogskind bepalen de sfeer van elk paviljoen. Om het thema oorlogskind op een aansprekende manier voor jeugdige bezoekers te visualiseren hebben we ‘morphing’ technieken toegepast. In de introfilmpjes veranderen alle senioren tijdens het opdiepen van oorlogsherinneringen weer korte tijd in het onschuldig kind van toen.
We ontwikkelden een presentatie die is opgebouwd uit verschillende paviljoens en flexibel op locatie is aan te passen. Ars Longa ontwikkelde ook de bijbehorende site. Deze speelt een belangrijke rol in de informatieverstrekking rondom de thematiek van de tentoonstelling. De omvangrijke reizende presentatie is in tijdens het 60 jarige herdenkingsjaar in elke provincie te zien. met speciale aandacht voor oorlogskinderen van diverse regio’s. Wegens succes is de tournee van de tentoonstelling gedurende een lange periode verlengd.
Project details
- Visualiseringsconcept
- Ruimtelijk en grafisch ontwerp
- Multimediale installaties
- Ontwikkeling site
- Drukwerk