Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

We bedachten het concept voor paviljoen Biotopia. In diverse segmenten krijgt het thema van de Floriade; “Feel the art of nature” op een afwisselende manier gestalte.

Bezoekers benaderen hier de aarde vanuit de ijle wereld van het heelal. Zo springt meteen in het oog dat de aarde de enige planeet is waar natuur voorkomt in de meest uiteenlopende verschijningsvormen.
Gebruik van multimediale technieken, animaties, theatrale decors, licht- en geluidcomposities ondersteunt de afwisselende route die het publiek maakt langs verschillende belevingsopstellingen. Met behulp van het droste effect kunnen bezoekers bijvoorbeeld even genieten van de enige eindeloze Nederlandse wildernis: het Wad. In een bewegende windtunnel bevinden ze zich in het centrum van de vogeltrek en krijgen het gevoel mee te vliegen met de trekvogels.
De verrassende tocht door het paviljoen onderstreept op een speelse manier het positieve effect van maatregelen die de duurzaamheid en kwaliteit van onze groene leefomgeving verbeteren.

Ars longa bedacht het visualiseringsconcept. De vormgeving en realisatie zijn in samenwerking met Perspekt Studio’s Haarlem uitgevoerd.

De Floriade was te bezichtigen tot 20 oktober 2002.

Project details

Back To Top