Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

Trailer De Atlantikwall, de verborgen grens

Première educatieve film Atlantikwall. Op de Bunkerdag 6 juni 2016 vindt de première plaats van de Haagse versie van de educatieve film De verborgen grens. De film zal doorlopend te zien zijn in het Museon en het Haags Historisch Museum. De De verborgen grens laat voor het eerst zien wat de gevolgen zijn geweest van de aanleg van de Atlantikwall, en hoe deze verdedigingslinie het dagelijkse leven van de inwoners van de Nederlandse kuststreek en de Waddeneilanden beïnvloedde. Tegelijkertijd krijg je ook een beeld van de Atlantikwall vanuit het perspectief van de Duitse militairen en de Duitse propaganda.

De Haagse versie van De verborgen grens vertelt het algemene verhaal over de Atlantikwall, maar legt de nadruk daarbij op de specifieke gebeurtenissen van destijds in Den Haag. De versie bevat dan ook veel beeldmateriaal dat betrekking heeft op Den Haag en soms nog nooit vertoond is.

In de film speelt een jongetje mee in vooraf opgenomen scènes die op een levensechte manier in de historische beelden zijn gemonteerd. Zo lijkt het voor de kijker net of hij deelgenoot wordt van gebeurtenissen uit het verleden door de ogen van iemand in het heden.

Back To Top