Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

Verbouwingswerkzaamheden en ontwikkeling nieuwe publiekspresentaties van start!

In het historische centrum van Nijmegen ligt de prachtige Stevenskerk. Stichting de Stevenskerk wilt de kerk aanpassen aan nieuwe behoeften op het gebied van duurzaamheid en toegankelijkheid.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst is onlangs het startschot gegeven voor de verbouwingswerkzaamheden. Het masterplan voor de restauratie en herinrichting van de Noorder en Zuiderkapel wordt uitgewerkt door Van Hoogenvest architecten.

Onderdeel daarvan is een make over van de entree met ontvangstbalie en museumwinkel. Maar ook de restauratie van de orgelhal, de installatie van duurzame HR-ketels, vloerverwarming en duurzame verlichting. Een ingrijpend onderdeel is ook de vervanging van naoorlogse houten scheidingswanden van beide kapellen door glaswanden van 13 meter hoog. De oorspronkelijke lichtinval en ruimtewerking van het westelijk deel van de kerk wordt daarmee hersteld. Ook komen er nieuw vloeren en akoestische panelen gaan zorgen voor een betere geluidsoverdracht.

Nieuwe publiekspresentatie voor breed publiek

Ars Longa ontwikkelt en ontwerpt de nieuwe publiekspresentatie. Op een attractieve eigentijdse manier zal een breed publiek deelgenoot worden gemaakt van de bijzondere bouwhistorie en de opmerkelijke geschiedenis van deze bijzondere kerk. In samenwerking met de stichting en vrijwilligers werken we  verschillende verhaallijnen uit. Samen presenteren ze op een bijzondere manier ‘Het Verhaal van Kerk en Stad’.

Verschillende culturele instellingen in de stad, waaronder Museum Het Valkhof en het Regionaal Archief stellen bruiklenen ter beschikking voor de bijzondere jubileumexpositie. Verwachte oplevering van de presentatie is januari 2023.

Back To Top