Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

We hebben door de jaren heen een groot aantal reizende expositie en andere vormen van reizende opstellingen gerealiseerd. Vele jaren lang produceerden we bijvoorbeeld elke internationaal reizende expositie in opdracht van de Anne Frank Stichting. Inmiddels zijn we gespecialiseerd in reizende expo’s die zeer praktisch te vervoeren zijn en gemakkelijk op locatie op te bouwen.

Een aantal van deze reizende zijn opgebouwd uit paviljoens die een monumentale indruk maken maar bijzonder gemakkelijk te vervoeren zijn en binnen twee uur op te bouwen. Zo construeren we segmenten van lichtgewicht materialen die tevens voldoet aan hoge eisen met betrekking tot hanteerbaarheid, vandalisme en schadebestendigheid. Bij sommige exposities doen de panelen in omgeklapte vorm dienst als verpakkingsmateriaal. We creeren reizende tentoonstellingen In de paviljoens is een evocatieve opstelling van de schuilkamer te zien, maar ook ensceneringen en doe- opstellingen trekken de aandacht.

In het digitale grafisch ontwerp is rekening gehouden met de noodzaak tot het regelmatig wisselen van taalversies. Ars Longa produceert elke taalversie in eigen studio.
Naast het maxi systeem zijn ook mini- en midi versies beschikbaar, ze worden steeds in eigen atelier geproduceerd.

De segmenten zijn flexibel op te stellen, zodat de opstelling (reizende versie) ruim kan worden gepositioneerd, afgestemd op de beschikbare ruimte.

Zo kan het gedeelte over het koloniale tijdperk worden voorzien van een veranda die zicht biedt op uitzicht van de plantage. In deze uitnodigende entourage zitten veel presentaties en doe activiteitenverstopt. De periode van de 2 e wereldoorlog is dan bijvoorbeeld weer voorzien van een “kamp opstelling”met schutting. Hier kunnen leerlingen attributen selecteren uit een koffertje of kistje.

Enkele voorbeelden van reizende tentoonstellingen

Back To Top