Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

Stadse beesten is een tentoonstelling voor het hele gezin, speels, aansprekend. Bezoekers krijgen een beeld van de veranderende verhouding tussen mensen en dieren in de stad.

In deze vermakelijke en informatieve tentoonstelling wandelen bezoekers, in een steeds wisselend perspectief, langs allerlei locaties in Amsterdam. Enerzijds maken ze kennis met veranderende eetgewoonten van bewoners en culturele verschillen in liefde en afkeer voor sommige dieren. Anderzijds beleven ze de stad vanuit het oogpunt van dierlijke bewoners. Voor dieren betekent overleven in de stad vooral dat ze zich moeten aanpassen: zijn er geen takjes voor het nest dan gebruik je plastic en lukt het even niet met de vissen dan ga je als reiger gewoon naar de Febo.
Bezoekers kunnen de expositie actief beleven. Ze kunnen op zoek gaan naar ongenode gasten als luizen, boktorren of huismijten Ook kunnen ze vanuit een hut de broedplaats van een stadse meeuwenkolonie bespieden. Ook kunnen ze bijvoorbeeld een aandoenlijk optreden van een vlooientheater te beleven. Waarbij de exploitant verteld over zijn vlooienartiesten die acts uitvoeren met vele mini accessoires. Uiteraard zijn er veel interessante collectie- items te zien. Naast fraaie schilderijen, opgezette dieren, fossielen springen ook interessante collectie-items in het oog zoals de bijzondere verzamelingen van rariteiten.

Ars Longa ontwikkelde het visualiseringconcept, grafisch en ruimtelijk design en vele ensceneringen, evocaties en ‘doe’ presentaties. De tentoonstelling was een enorme publiekstrekker en was in 2005 te zien.

Introductie Stadse Beesten

Project details

  • Visualiseringsconcept
  • Grafisch en ruimtelijk ontwerp
  • Interactie
  • Evocaties
  • Multimedia
  • Realisatie
Back To Top