Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl
Tentoonstelling Verzetsmuseum Zuid-Holland
Tentoonstelling Verzetsmuseum Zuid-Holland

Tentoonstelling Verzetsmuseum Zuid-Holland, ProjectVgouda,“Verhalen van verzet”. De laatste tentoonstelling in het gebouw aan de Turfmarkt.

Ars Longa ontwikkelde “projectVgouda”, zowel in het museum als online via sociale media worden bezoekers uitgedaagd om op nieuwe manieren naar verzet te kijken. Bijzondere objecten uit de collectie van Verzetsmuseum Zuid Holland en persoonlijke verhalen geven een impressie van verzet in Gouda en Zuid Holland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Deze verhalen worden afgewisseld met actuele thema’s die een verrassende link blijken te hebben met het verleden.

Zowel in de presentatie als online is er ruimte voor eigen ervaringen en verhalen. Actuele online cases, bijzondere objecten en vlogs brengen een dialoog over thema’s als privacy, propaganda of communicatie op gang.

Voor de verhuizing van het museum is dit laatste project op de huidige locatie. Dat betekent niet dat het Verzetsmuseum verdwenen is. Het is wachten op groen licht van de gemeenteraad om de tweede etage van de Chocoladefabriek in te richten als nieuwe uitvalsbasis voor vrijdenken en morele oordeelsvorming: het Atelier voor Vrede en Vrijheid, een moderne werkplaats voor burgerschap, vrede en identiteit in Gouda en Midden-Holland.

Back To Top