Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

We ontwikkelen inspirerende thematentoonstellingen, exposities waarin bijzondere collecties centraal staan maar ook bijzondere exhibits en ruimtelijke presentaties in opdracht van musea, bezoekerscentra of in het kader van bijzondere initiatieven vanuit bedrijfsleven of non-profit sector.

In overleg met de opdrachtgever maken we gebruik van specifieke en op het project afgestemde middelen en creëren zo telkens een uniek product op maat. We integreren deze afgewogen mix van media en disciplines steeds tot een coherent geheel. Van exclusieve object vitrines tot evocatieve settings; van interactieve presentaties, multimediale componenten tot beleving-opstellingen.
Een inhoudelijk boodschap wordt op een creatieve manier naar de ruimtelijke presentatie vertaald. Waarbij vorm en inhoud onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar versterken zodat de doelgroep begrijpt wat de opdrachtgever wil overbrengen.

We streven steeds naar een vindingrijke, heldere en functionele vormgeving met oog voor esthetiek en een evenwichtige ruimtelijke indeling. Met aandacht voor een monumentaal gebaar maar ook voor afwerking en detaillering. Een museale collectie dient steeds optimaal tot zijn recht te komen. Eisen ten aanzien van conservering nemen we strikt in acht.

Een tentoonstelling biedt de mogelijkheid om een gelaagdheid in de informatie aan te brengen en kan een breed publiek aanspreken. We denken graag met u mee over de creatieve vertaalslag. U kunt ons inschakelen voor de ontwikkeling van het inhoudelijk- of visualiseringconcept, het schrijven en redigeren van teksten of in verband met de ontwikkeling van een educatief pakket.

We hebben ruim ervaring in uiteenlopende ontwerpdisciplines. Zoals het ontwerp van reizende presentaties, rekening houdend met bijzondere logistieke en functionele eisen. Een speelse en toegankelijke benadering bij het ontwerp van een educatieve leeromgeving of de creatie van een verrassende invalshoek bij het ontwerp van een omgeving die de beleving van bezoekers prikkelt.

Tijdens een project passen we telkens specifieke ontwerp- knowhow toe. Bijvoorbeeld bij de creatie van een theatraal belichtingsplan of bij de beheersing van het toelaatbare lichtniveau in verband met het uitlichten van de museale collectie. Maar ook bij het grafisch ontwerp zodat de inzet van het totaal aan communicatiemiddelen een uitgebalanceerd geheel vormt. Of bij het ontwerp van het routesysteem voor een probleemloze oriëntatie.

Enkele voorbeelden van tentoonstellingen

Back To Top