Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

In opdracht van het NIOD ontwikkelde Ars Longa de reizende tentoonstelling “Triple Images” die in 2001 te zien was in verschillende steden in Japan en Indonesië en in het Rijksmuseum.

De reizende tentoonstelling hebben we ontwikkeld naar aanleiding van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Japan. De presentatie brengt zowel ervaringen van Nederlanders, Japanners en Indonesiërs tijdens de Tweede Wereldoorlog voor het voetlicht. Er is veel aandacht voor de wijze waarop herinneringen aan deze periode zich door de jaren heen hebben ontwikkeld.
De research naar aanleiding van het thema van de expositie was gericht op het in kaart brengen van de beeldvorming van Nederlanders, Japanners en Indonesiërs. In de introductie van de expositie zijn bezoekers getuige van een indrukwekkende multimediale presentatie waarin aangrijpende herinneringen zijn vastgelegd en van beelden voorzien.
Bezoekers worden geconfronteerd met onbekende ervaringen en dilemma’s, steeds vanuit een andere nationale optiek bekeken. Aan de hand van egodocumenten, beeld en geluid geeft de tentoonstelling een overzicht van de vaak contrasterende ervaringen van verschillende nationaliteiten in deze moeilijke periode. In de expositie is bovendien een collectie aangrijpende objecten te zien, die destijds zijn vervaardigd in een Jappenkamp.
De tentoonstelling is gemakkelijk op te stellen. Alle modules zijn opgebouwd uit lichtgewicht materialen en in hoge mate vandalisme bestendig. Na een langdurige expositieperiode in het Rijksmuseum heeft de expositie een jaar lang rondgereisd langs verschillende Japanse steden.

Project details

  • Visualiseringsconcept
  • Grafisch en ruimtelijk ontwerp
  • Realisatie
  • Multimediale opstelling
  • Drukwerk
Back To Top