Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl
Tropenmuseum Amsterdam Goden Verzoeken
Tropenmuseum Amsterdam Goden Verzoeken
Tropenmuseum Amsterdam Goden Verzoeken

Tropenmuseum Amsterdam Goden Verzoeken. In deze museale tentoonstelling staan bezoekers oog in oog met bijzondere artefacten en kunstwerken in sfeervolle kleurrijke setting. Maar ze maken ook kennis met de talrijke verschijningsvormen van hindoegoden en nemen deel aan fascinerende rituelen waarbij speciale verrassingseffecten in het oog springen.

We realiseerden deze expo waarin publiek ervaart hoe Hindoes met goden omgaan. Van dag tot dag en op belangrijke gelegenheden als geboorte, huwelijk en dood.

We kozen voor een actieve aanpak: het publiek kan als gast aanschuiven bij het bruidsritueel maar bijvoorbeeld ook offers brengen of mediteren waarbij het spiegelbeeld van de bezoeker lijkt op te lossen in het heelal. Elke bezoekers kan kiezen voor persoonlijke route, met een van de goden als gids. Bijvoorbeeld de weg richting liefde kiezen; deze is gekoppeld aan de god Krishna. Of de weg naar wijsheid kiezen gekoppeld aan de god Ganesha. Een ander alternatief is de weg naar rijkdom en schoonheid, gekoppeld aan Lakshmi. Een speciale persoonlijke sleutelpas verleent toegang tot verrassende inzichten, wijsheden en kleine attenties. Daarbij lichtten videofragmenten op, komen ensceneringen tot leven of worden displays, geluiden en geuren geactiveerd.

Aan het einde van de route kan de bezoeker een offerande brengen aan de god naar keuze. Daarbij wordt een digitaal souvenir doorgestuurd, voorzien van een persoonlijke boodschap: ik heb in het Tropenmuseum de goden verzocht en hoop nu dat jij bijvoorbeeld “morgen je tentamens haalt/ een leuke man ontmoet/ de lotto wint”. Zo kan ook het thuisfront meegenieten in de zegeningen. De tentoonstelling is enthousiast ontvangen en trok meer dan 120.000 bezoekers.

De Goden verzoeken was van 17 december t/m 10 september 2006 te zien in het Tropenmuseum, Amsterdam

Lumandulator

Project details

  • Visualiseringconcept
  • Grafisch en ruimtelijk ontwerp
  • Ontwikkeling en realisatie ‘doe’ opstellingen
  • Special effects
  • Multimediale presentaties
  • E-card applicatie
Back To Top