Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

Verzetsmuseum Amsterdam vaste presentatie. Ars Longa ontwikkelde een concept met als doel een inspirerende belevingswereld te creëren. De collectie, documenten en foto’s, presenteerden we zo pakkend mogelijk.

Het ontwerp resulteert in een sfeervolle ambiance met veel evocatieve decors en doe presentaties wordt een bijzondere en aangrijpende collectie gepresenteerd. Daarmee was het mogelijk een brede doelgroep te inspireren tot het maken van keuzes ten aanzien van een aantal gewetensvragen.

Grafische toepassing van een collectie historische kleurenfoto’s in monumentale decors brengt deze periode, die doorgaans alleen met behulp van zwart-wit beelden voor het voetlicht wordt gebracht, opeens beangstigend dichtbij. Bezoekers maken hier een reis door de tijd en belanden, vanaf de bedrieglijk zonnige beginperiode van de 2 e Wereldoorlog, in een situatie waar de levensomstandigheden steeds nijpender worden. In elke fase worden bezoekers uitgenodigd morele keuzes te maken. Er is veel aandacht voor de motieven en dilemma’s waarmee de bevolking tijdens de Tweede wereldoorlog werd geconfronteerd. Theatrale en interactieve presentaties bieden een aangrijpende impressie van het dagelijks leven tijdens de bezettingsjaren.

Ars Longa realiseerd regelmatig tijdelijke tentoonstellingen voor het Verzetsmuseum.

Het museum werd 1 mei 1999 geopend. Onze museale inrichting behaalde meerdere jaren de 1e plaats van de Nationale Museumtest en werd gehonoreerd met het cijfer 9. Deze test die werd geïnitieerd door het Historisch Nieuwsblad. Een citaat: “U moet dit museum bezoeken. Een vermakelijk, ontroerend, aangrijpend en leerzaam verhaal over Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. U komt opgewekt naar buiten omdat u ervaart hoe fantastisch een museum kan zijn.”

“U komt opgewekt naar buiten omdat u ervaart hoe fantastisch een museum kan zijn.”

Citaat Historisch Nieuwsblad

Project details

  • visualiseringconcept
  • grafisch en ruimtelijk ontwerp
  • multimedia presentatie
  • realisatie
Back To Top