Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

We ontwikkelden een aansprekend inhoudelijk concept dat een relativerende kijk biedt op een fenomeen als de Nederlandse cultuur en de invloed die nieuw- komers daarop hebben.

We ontwikkelden een aansprekend inhoudelijk concept dat een relativerende en verhelderende kijk biedt op een fenomeen als de Nederlandse cultuur en de invloed die nieuwkomers daarop hebben.

In de gemakkelijk verplaatsbare evocatieve opstellingen belanden bezoekers onder meer in een Typisch Nederlandse huiskamer. Deze blijkt bij nader inzien helemaal niet zo Nederlands te zijn. De tentoonstelling laat zien dat cultuurgoed nooit statisch is maar altijd in wisselwerking met andere culturen ontstaat.

Ook maken bezoekers een verrassende reis door de vaderlandse geschiedenis: dit keer staat echter de nieuwkomer per historisch tijdsegment in de schijnwerper. Migratie en wisselwerking met verschillende culturen blijkt een onmisbare component met grote invloed op tal van belangrijke Nederlandse verworvenheden. De tentoonstelling is lang op tournee geweest er reisde langs vele instellingen en musea.

De bezoekers reageerden met veel enthousiasme. De bijzondere invalshoek om het thema te benaderen trok veel aandacht van de pers en de expositie was in verschillende actualiteiten programma’s op TV te zien.

Project details

Expositie:
research, inhoudelijk en visualiseringconcept, grafisch en ruimtelijk ontwerp, tentoonstellingsteksten en productie.

Back To Top