Ga naar hoofdinhoud
+31 (0)6 – 51210027 info@arslonga.nl

Deze populaire expo is enorme publiekstrekker. Gewapend met een toverstokje gaan bezoekers op avontuur. Daarnaast is er interessante informatie te vinden.

De tentoonstelling toont een bijzondere collectie museale artefacten. Historische en volkenkundige aspecten komen aan bod. Mislukte oogsten, de pest en andere rampen vormden een aanleiding om naar een zondebok te zoeken. Alleen al in de Zuidelijke Nederlanden werden meer dan drieduizend ‘heksen’ terecht gesteld. Men dacht dat heksen niets wogen, ze vlogen immers rond op een bezemsteel. Verdachten werden onderworpen aan de waterproef: bleven ze drijven dat waren ze heks. Zo niet dan waren ze geen heks, maar vaak wel al verdronken.

Ook bezoekers ondergaan deze weegproef en dat loopt ook niet altijd goed af. Het publiek kan telkens de toverstaf gebruiken om op een speelse manier informatie op te doen. Ze maken kennis met de Wicca heksen van nu met gebruiken die gebaseerd zijn op oude rituelen. Ook is er aandacht voor sprookjes en televisieheksen waar veel generaties mee zijn opgegroeid.

Bij binnenkomst vliegt een heks om je heen en beland je in een wereld vol magie. Bezoekers kunnen zichzelf veranderen in een kat of uil en ontmoeten allerlei bosbewoners. Ook kunnen ze een ansicht naar het thuisfront sturen waarop ze als vliegende toverkol te zien zijn.

We realiseerden animaties, waarin de geschiedenis en andere informatie op een spannende manier verbeeld is maar ook speciale tovereffecten, multimediale effecten en interactieve opstellingen. We ontwikkelden en realiseerden het educatiespoor voor bezoek van schoolklassen met tal van ‘doe’ presentaties rondom het thema vooroordelen. De tentoonstelling is enthousiast ontvangen en trok hoge bezoekersaantallen.

De expositie was in 2007 in het Limburgs Museum te zien, is in 2008 is verplaatst naar het Freilichtmuseum in Kommern in Duitsland. In 2009 werd de expositie opnieuw opgesteld in het Museon in Den Haag.

Heksenwaan

Project details

  • Visualiseringconcept
  • Grafisch- en ruimtelijk ontwerp
  • Animaties
  • Special effects
  • Interactieve routes
  • Realisatie
Back To Top